En större upplevelse

Route South Africa

Upplev det fantastiska Sydafrika, med vingårdarna runt Kapstaden, Kruger Parken med ”Big 5”, och massor av skön körning. Sydafrika är landet som kan erbjuda en väldigt spektakulär körning i ett landskap som är fantastiskt vackert. Vi börjar i Johannesburg och besöker Soweto. Dagen efter hämtar vi upp våra motorcyklar och kör upp mot Kruger Parken. Där bor vi på en privat lodge i 2 dagar. Vi ser förhoppningsvis “Big 5” (elefant, lejon, buffel, leopard och noshörning…), giraffer, zebror, impalas och många fler djur.

Vi flyger sedan ner till Kapstaden och fortsätter äventyret längs vingårdarna och Route 62. Vägen tillbaka är den klassiska Garden Route! Innan vi kommer tillbaka till Kapstaden har vi kört till Afrikas sydspets, sett pingviner, besökt Godahoppsudden och vi har kört troligtvis en av världens vackraste kustvägar! Vi avslutar resan i Kapstaden med en härlig avskedsmiddag och minns tillbaka på vårt äventyr!

Resorna görs alltid med svenska guider!

Vår guide som kör tillsammans med er i Sydafrika har bott och jobbat i landet i mer än 5 år, en ovärderlig erfarenhet! Resorna i Sydafrika görs endast på asfalterade vägar.

Vad ingår?

 • Motorcykel (fria mil) och alltid av senare årsmodell
 • Försäkring
 • Bensin
 • Hotell
 • Inträden till alla muséer och nationalparker
 • Välkomst- och avskedsmiddag
 • Film och foton från er resa
 • T-shirt
 • Erfarna svenska guider
 • Följebil (som tar hand om vårt bagage)
 • Transfer till hotell samt transfer till flygplats för hemresa

OBS! Om man anländer/avreser utanför resans datum, behöver man ordna med egen transfer. Vi hjälper gärna till!

Vad ingår inte?

 • Flygbiljett (men vi hjälper er gärna att boka. Pris fr. 7 000kr.)
 • Mat och dryck (förutom välkomst- och avslutningsmiddag)

Datum & Priser

Route South Africa – 2024

Avresa:
2024-11-13
Hemresa:
2024-11-28
Pris (del i dubbelrum)
65 000 SEK
Bagageinfo
Bagage i följebil.

Enkelrumstillägg: 10 000 SEK
Passagerare: 32 000 SEK

Route South Africa – 2025

Avresa:
2025-11-12
Hemresa:
2025-11-27
Pris (del i dubbelrum)
65 000 SEK
Bagageinfo
Bagage i följebil.

Enkelrumstillägg: 10 000 SEK
Passagerare: 32 000 SEK

Sista bokningsdag: 3 månader innan avresa
Beställ resa här

Resplan

Dag 1: Flyg till Johannesburg. Ni behöver anlända Johannesburg senast 10:00 följande dag!

Dag 2: Transfer till hotell och fri eftermiddag, senare på kvällen blir det välkomstmiddag.

Dag 3: Besök i Soweto (SOuth WEstern TOwnship).

Dag 4: Johannesburg -> Sabie. Vi hämtar våra motorcyklar och äventyret börjar! Efter säkerhetsgenomgång kör vi nordöst upp mot Sabie. Vi slingrar oss genom Long Tom pass. Dagen blir bitvis väldigt rak, bitvis väldigt kurvigt…

Dag 5: Panorama Route. Fantastiska landskap upplever vi denna dag med, Gods Window, Berlin Falls, Bourke’s Potholes och guldgrävarstaden Pilgrims’ Rest. En körning som bara måste upplevas!

Dag 6: Sabie -> Kruger Parken. På morgonen kör vi mot Kruger Parken för en väntande lunch. Vi ställer våra motorcyklar och körs in i Kruger Parken till en privat lodge. Under sen-eftermiddag gör vi vår första game drive (=safari)… Middag serveras på lodgen.

Dag 7: Kruger Parken. Vi väcks tidigt för morgonens game drive… sedan frukost. På eftermiddagen är det åter dags för game drive… Middag serveras på lodgen.

Dag 8: Kruger Parken -> Johannesburg. Dags för oss att köra tillbaka till Johannesburg. Detta blir den längsta körningen vi gör, 50 mil! Vägen tillbaka besöker vi Long Tom kanonen och lunchen tar vi i det lilla trevliga samhället Dullstroom.

Dag 9: Johannesburg -> Kapstaden -> Montagu. Vi tar morgonflyget till Kapstaden för att börja på nästa fas av vårt äventyr…, vi hämtar våra nya motorcyklar och kör sedan genom vindistrikten Stellenbosch och Franschhoek, vidare mot Montagu.

Dag 10: Montagu -> Oudtshoorn. Strutsens mecka ligger i Oudtshoorn, vi kommer se många längs  vägen innan vi besöker de världsberömda grottorna Cango Caves.

Dag 11: Oudtshoorn – Jeffrey’s Bay. Vi lämnar alla strutsar bakom oss och fortsätter Scenic Route mot kusten och tar oss möjligheten att njuta av vågor och stränder i Jeffrey’s Bay under eftermiddagen…

Dag 12: Jeffrey’s Bay -> Mossel Bay. Idag tar Scenic Route slut och vi påbörjar färden tillbaka mot Cape Town på klassiska Garden Route. Vi slår läger strax utanför Mossel Bay.

Dag 13: Mossel Bay -> Hermanus. Vi lämnar Garden Route och kör till Afrikas sydspets, Cape Agulhas. Senare kör vi mot Hermanus. Där kan vi i november ha turen att se valar ända in till stranden.

Dag 14: Hermanus -> Kapstaden. Efter frukost kör vi åter till Kapstaden och lämnar tillbaka våra motorcyklar. Innan vi når Kapstaden blir det spektakulär körning utefter kusten. Där ser vi bland annat Afrikanska pingviner. Vidare kör vi på Cape Point och slingriga Chapman’s Peak.

Dag 15: Kapstaden. I dag är det bara vinprovning på programmet. Vi provar oss igenom 2-3 vingårdar av världsklass och njuter av deras viner… Avskedsmiddag på kvällen.

Dag 16: Kapstaden. Idag är det, för er som inte stannar extra, dags att flyga hem! Flygen brukar gå mot Europa på eftermiddagen, så det finns chans att besöka toppen av Taffelberget/Table Mountain (om vädret tillåter) och/eller strosa runt på det berömda Waterfront… innan det är dags för er hemfärd. Tänk på att ert flyg skall avgå ifrån Kapstaden!

För de som vill, finns möjligheten, mot tillägg, att exempelvis uppleva andra delar av Sydafrika eller Victoria Fallen med vår samarbetspartner SW Africa.

Klicka här för SW Africas olika resmål (som pdf och på svenska)

Beställ resa här