En större upplevelse

Highway 1

En sann måste-resa för dig som gillar att åka motorcykel! Denna mc resa tar oss ut på den legendariska California Highway 1, ofta ansedd som världens mest spektakulära kustväg. Vi kommer att köra både i bergen och längs med Kaliforniens kust. Vidare kör vi till mytomspunna Death Valley och Yosemite National Park. Andra upplevelser inkluderar vackra Lake Tahoe och Redwood Empire. Vi börjar och avslutar vårt äventyr i San Francisco. Vi är aldrig mer än 15 motorcyklar per resa! Resorna görs alltid med svenska guider!

Vad ingår?

 • Motorcykel (fria mil) och alltid av nyare årsmodell
 • Bensin
 • Hotell
 • Inträden till alla muséer och nationalparker
 • Välkomst- och avskedsmiddag
 • Film och foton från er resa
 • T-shirt
 • Erfarna svenska guider
 • Försäkring*

* Försäkring En trafik-, stöld-, och skadegörelseförsäkring samt Roadside Assistance ingår i alla hyror. På plats kan man teckna ytterligare försäkring till en extra kostnad. Fullständiga försäkringsvillkor fås på plats.

Vad ingår inte?

 • Flygbiljett (men vi hjälper gärna er att boka. Pris fr. 6 000kr.)
 • Mat och dryck (förutom välkomst- och avslutningsmiddag)

Datum & Priser

Highway 1 – 2025

Avresa:
2025-05-18
Hemresa:
2025-05-29
Pris (del i dubbelrum)
39 000 SEK
Bagageinfo
Bagage på motorcykel.

Enkelrumstillägg: 10 000 SEK
Passagerare: 22 000 SEK

Highway 1 – 2027

Avresa:
2027-05-16
Hemresa:
2027-05-27
Pris (del i dubbelrum)
39 000 SEK
Bagageinfo
Bagage på motorcykel.

Enkelrumstillägg: 10 000 SEK
Passagerare: 22 000 SEK

Sista bokningsdag: 3 månader innan avresa
Beställ resa här

Resplan

Dag 1: Flyg till San Francisco, egen transfer till hotellet, välkomstmiddag (vi träffas i receptionen kl 17:45!)

Dag 2: Vi hämtar våra motorcyklar hos EagleRider. Vi börjar äventyret… över Golden Gate bron, där vi givetvis stannar för vårt första fotostopp. Vi fortsätter mot Bodega Bay, mer känt från Hitchcock’s film, Fåglarna… innan vi avslutar dagen i Fort Bragg.

Dag 3: Idag kommer vi att känna oss riktigt små… vi kommer att köra Avenue of the Giants och dess mäktiga Redwood träd… Vid Rio Dell, tar vi vägen österut genom Six Rivers National Forest med körning uppför och utför samt en massa sköna kurvor… Dagen avslutas i den välbevarade fd. guldgrävarstaden Weaverville.

Dag 4: Efter frukost fortsätter vi österut mot Whiskeytown Lake. Vi stannar för lunch i Graeagle innan vi gör ett kortare stopp vid OS-elden i Squaw Valley. Vidare kör vi längs med Lake Tahoe innan vi når fram till South Lake Tahoe, som ligger precis på delstatsgränsen mot Nevada. På “andra sidan” finns det ett antal kasinon!

Dag 5: Idag är det passets dag… Vi kör 4 olika bergspass som alla är bland det bästa Kaliforninen har att erbjuda, bl.a. Sonora Pass. Här kommer vi att njuta för fullt hela dagen!! Dagen avslutas i charmiga Sonora.

Dag 6: Dagen handlar helt om Yosemite National Park. Vi slingrar oss upp till ett antal stopp med majestätiska vyer, helt klart ett av resans höjdpunkter! Natten spenderas i Clovis.

Dag 7: Under dagen träffar vi General Sherman… världens största enskilda träd (i volym räknat). Många kurvor blir det genom Sequoia National Park innan vi når dagens ändstation, Visalia.

Dag 8: Vårt kurv-inferno fortsätter vidare genom Sequoia National Park, genom ökenlandskap tills vi kommer till Ridgecrest. För er som vill, kör vi sedan upp till Death Valley för ett kortare stopp.

Dag 9: Dagen tar oss söderut mot genom San Joaquin Valley mot Taft och dess historiska, men även idag aktiva, oljefält. En mycket trevlig körsträcka väntar oss över bergen i Los Padres National Forest ner till Ojai. Vi fortsätter sedan längs med Santa Inez Mountains till charmiga Solvang.

Dag 10: Idag är vi åter på Highway 1 och dagen är fylld av spektakulära vyer. Det kommer att bli ett antal fotostopp… på eftermiddagen passerar vi legendariska Big Sur. Innan dagen är till enda, har vi passerat Carmel, även känt som orten där Clint Eastwood varit borgmästare. Vi avslutar dagen i Monterey.

Dag 11: Sista dagen på resan! Vi fortsätter på California 1 hela vägen tillbaka till San Francisco där vi lämnar tillbaka våra motorcyklar till EagleRider. Det finns tid att göra lite shopping om man nu vill göra det! Dagen avslutas med en gemensam middag där vi minns tillbaka på dessa härliga dagar och den fantastiska körningen vi upplevt!

Dag 12: Dags för hemfärd… Vi ordnar gärna så att ni kan stanna ytterligare en dag eller två och bättre uppleva San Francisco. Staden är enligt oss en av USAs mest trevliga städer med en riktig city-kärna. Att göra i San Francisco är ex. Alcatraz, Union Square, China Town och klassiska Fisherman’s Wharf…

Beställ resa här