En större upplevelse

Rocky Mountains

och Yellowstone National Park

I magiskt vacker och storslagen natur tar vi oss an Klippiga Bergen. Vi kör till Mount Rushmore, vi tar vägen förbi Buffalo Bills hemstad, Cody, och sedan Beartooth Pass in i Yellowstone National Park. I världens äldsta nationalpark hoppas vi få se Bisonoxar och Grizzlybjörnar. Det storslagna landskapet imponerar på alla! Vi kör sedan vidare söderut mot Monument Valley, denna mytomspunna dal med sina kalkstensformationer. Säkert känner ni igen dessa från alla cowboy- och indianfilmer. Därifrån kör vi åter mot Denver på vägar som är perfekta för motorcykelkörning.

Denna resa körs alltid på en Harley Davidson, modeller att välja finns under fliken Motorcyklar. Passa på och upplev hur det är att köra en Harley Davidson, även om du inte kör en egen i normala fall! Vi är aldrig mer än 15 motorcyklar per resa! Resorna görs alltid med svenska guider!

Vad ingår?

 • Motorcykel (fria mil) och alltid av nyare årsmodell
 • Bensin
 • Hotell
 • Inträden till alla nationalparker
 • Välkomst- och avskedsmiddag
 • Film och foton från er resa
 • T-shirt
 • Erfarna svenska guider
 • Försäkring* (ingår: trafik, stöld och skadegörelse)

* Försäkring En trafik-, stöld-, och skadegörelseförsäkring ingår i alla hyror. Fr.o.m. 2020 ingår Roadside Assistance. På plats kan man teckna ytterligare försäkring till en extra kostnad. Fullständiga försäkringsvillkor fås på plats.

Vad ingår inte?

 • Flygbiljett (men vi hjälper gärna er att boka. Pris fr. 4 000kr.)
 • Mat och dryck (förutom välkomst- och avslutningsmiddag)

Datum & Priser

Rocky Mountains – 2024

Avresa:
2024-08-18
Hemresa:
2024-08-31
Pris (del i dubbelrum)
52 000 SEK
Bagageinfo
Bagage på motorcykel. Endast 1 motorcykel kvar!

Enkelrumstillägg: 13 000 SEK
Passagerare: 27 000 SEK

Rocky Mountains – 2025

Avresa:
2025-08-17
Hemresa:
2025-08-30
Pris (del i dubbelrum)
53 000 SEK
Bagageinfo
Bagage på motorcykel. Endast 4 motorcyklar kvar!

Enkelrumstillägg: 13 000 SEK
Passagerare: 27 000 SEK

Sista bokningsdag: 3 månader innan avresa
Beställ resa här

Resplan

Dag 1: Flyg till Denver, egen transfer till hotellet, välkomstmiddag (vi träffas i receptionen kl 17:45!)

Dag 2: Vi hämtar våra motorcyklar, av garanterat årets modell, hos Eagle Rider. Efter genomgång av våra motorcyklar kör vi norrut och tar av från I25 till de mindre vägarna som leder oss upp mot Lusk, där vi stannar för natten.

Dag 3: Vi forsätter norrut mot delstaten South Dakota. Om det var rakt igår, så är det desto kurvigare idag! Vi kör berömda Iron Mountain Road med kurvor i 360C… Efter lunch kör vi till Crazy Horse memorial innan vi kommer fram till Mount Rushmore. På denna plats finner vi de 18 meter höga granitbysterna föreställande de amerikanska presidenterna George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt och Abraham Lincoln. Dessa skapades till minnet av de första 150 åren i USA:s historia. Vidare fortsätter vi till Rapid City där vi stannar för natten.

Dag 4: Idag har vi resans längsta etapp, 45 mil. Vi lämnar sedan South Dakota för att köra in i delstaten Wyoming. Vi börjar med att köra genom Sturgis och vidare till Deadwood för lite frukost. Efter frukost kör vi genom Black Hills National Park för att komma fram till Devils Tower. Från klippans bas till toppen är det ca 400m. Dagen fortsätter västerut tills vi når fram till dagens slutdestination, Sheridan.

Dag 5: När vi ätit vår frukost kör vi mot Cody. Staden har fått sitt namn efter William Frederick Cody, mer känd som Buffalo Bill. Vi kommer fram tidig eftermiddag och här finns det gott om egen tid att exempelvis upptäcka Old Trail town eller Buffalo Bill museet. På kvällen kan man även besöka Nite Rodeo för den som vill!

Dag 6: I dag ska vi köra in i delstaten Montana. Vi slingrar oss uppför Chief Josef Highway och Beartooth Pass på närmare 3000m och tar en fikapaus på Top of the World. Dessa vägar är rankade som topp 5 av USA’s bästa vägar för motorcykelkörning! Vi stannar för natten i Cooke City.

Dag 7: Idag kör vi igenom Yellowstone National Park, världens äldsta nationalpark (1872) och har en storlek som Södermanland. Parken är berömd för sin rika variation av gejsrar, varma källor och andra geotermiska företeelser. I parken lever bl.a. grizzlybjörnar, vargar och fria horder av bisonoxar. Parken är till stor del belägen i den caldera, som bildats vid Yellowstone-vulkanens utbrott för 640 000 år sedan. Vi tar hela dagen på oss och besöker bl.a. Lower Falls, Moring Glory Pool, Old Faithful mm. Natten spenderar vi i exklusiva Jackson Hole.

Dag 8: Nu har vi påbörjat färden söderut. Vi kör på slingrande vägar genom Grand Teton National Park och även en liten bit in i delstaten Utah. Vår slutdestination för dagen är Evanston, CO.

Dag 9: Vi slingar oss vidare söderut in i delstaten Utah igen. Det går upp och det går ner ända fram till vårt sista stopp för dagen, Price.

Dag 10: Dagens slutmål är Monument Valley. Vi fortsätter söderut tills vi kommer till delstaten New Mexico och Navajo Nation. Här kommer vi att njuta av dessa kalkstensformationer som många av oss känner igen ifrån filmens värld. Soluppgångarna är bland det vackraste man kan se, magiskt.

Dag 11: Efter att ha njutit av den vackra soluppgången äter vi frukost och kör österut. Vi stannar vid Four State Corner, som är den enda plats i USA där 4 delstater möts i en punkt. Vi besöker Mesa Verde, känt för sina välbevarade klippboningar. Här levde Pueblo-indianerna från ca. 550 e kr till 1300-talet. Vidare kör vi till dagens slutmål, Durango.

Dag 12: Vi lämnar Durango för att köra en helt underbar väg, San Juan Mountain Skyway aka Million Dollar Highway. Denna väg är rankad topp 10 i hela USA, den har allt och det är vackert så att man blir mållös! När våra 27 mil är till ända har vi kommit fram till Gunnison, där vi bor för natten.

Dag 13: Sista dagen på motorcykel! 33 mil avverkar vi i lugn takt genom vackra landskap. Vårt sista bergspass blir Kenosha Pass innan vi kommer fram till Denver. På kvällen avslutar vi med avskedsmiddag där vi njuter av våra minnen från denna fantastiska resa!

Dag 14: Dags för hemfärd… eller… Vi ordnar gärna så att ni kan stanna ytterligare en tid i USA…

Beställ resa här